Επιχείρηση στον «Κόκκινο Μύλο» – Μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο οι τσιγγάνοι

Επιχείρηση σήμερα (19/10/10) το πρωί στον καταυλισμό των τσιγγάνων στον Κόκκινο Μύλο. Με την συνδρομή της Αστυνομίας ο χώρος «καθάρισε» ενώ άμεση ήταν η συμβολή του αντιδημάρχου Αμπετ Χασμάν ο οποίος φρόντισε για την εξασφάλισης τροφής και στέγης σε αυτούς τους ανθρώπους. Επί τόπου βρέθηκε και ο Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας. Στην περιοχή έμεναν οικογένειες τσιγγάνων από την Ελλάδα. Οι οικογένειες μεταφέρθηκαν σε χώρο που θα πληρώνει ο Δήμος και στη συνέχεια θα τους δοθούν σπίτια, όπως ο σχετικός νόμος προβλέπει.

Αναδημοσίευση από το dete.gr

Αναρτήθηκε στις Γεγονότα. 1 Comment »

Ένα Σχόλιο to “Επιχείρηση στον «Κόκκινο Μύλο» – Μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο οι τσιγγάνοι”

  1. kokkinosmilos Says:

    Τις τελευταίες μέρες είδαμε ότι στον εν λόγω χώρο τοποθετήθηκαν οι εξής πινακίδες: α) Αθλητικός Σύλλογος Ιτεών και β) Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ιτεών, ίσως και να προληφθεί τυχόν «επαναπατρισμός» των Ρομά που απομακρύνθηκαν… Αυτή η
    φιλοξενία» των δραστηριοτήτων αυτών σημαίνει ότι καταργείται η περιοχή του Κόκκινου Μύλου; Να αναφέρουμε ότι οι Ιτιές γειτνιάζουν με τον Κόκκινο Μύλο σε σημείο που θεωρούνται συχνά πυκνά ένα, χωρίς ωστόσο να είναι. Τύποις ο Κόκκινος Μύλος ξεκινά από το ρέμα που διέρχεται νοτίως της παλιάς Pirelli και εκβάλλει ακριβώς δίπλα από την επιχείρηση «Το Πέτρινο Διώροφο» μέχρι και την Οδό Καλαβρύτων του Δήμου Παραλίας.
    Ειρήσθω εν παρόδω ότι ο Κόκκινος Μύλος προ δεκαετιών είχε το δικό του αθλητικό σωματείο την Αναγέννηση Κόκκινου Μύλου η οποία ενσωματώθηκε στη Δόξα Παραλίας Πατρών.


Σχολιάστε